Norssilla on oppilaita ja opiskelijoita eri kulttuureista sekä alakoulussa että yläkoulussa. Lukiossa on myös kansainvälisten järjestöjen kautta tulleita vaihto-opiskelijoita, jotka viettävät Norssissa muutamista kuukausista kokonaiseen lukuvuoteen.
Kansainväliset opettajaopiskelijat tuovat oman lisänsä koulun järjestämille kursseille ja opetusharjoitteluun. Meillä käy myös kansainvälisiä vieraita tutustumassa suomalaiseen kouluun ja opettajankoulutukseen.
Kotikansainvälisyys näkyy vuoden mittaan usealla tavalla. Yliopiston ruotsin kielen opiskelijat pitävät vuosittain Lucia-päivänavauksen ja kielten opettajat järjestävät kansainvälisiä teemapäiviä.
Kansainvälinen yhteistyö
Normaalikoululla on ollut useita kansainvälisiä projekteja eri maiden koulujen välisinä Comenius-projekteina. Yhteistyökumppaneita on ollut muun muassa Tsekin tasavallasta, Unkarista, Kreikasta, Liettuasta ja Englannista. Normaalikoululla on myös yhteistyötä Herzenin pedagogiseen yliopistoon sekä Kölnin yliopiston pedagogiseen keskukseen.
Norssilla on ollut yhteistyökouluja Petroskoissa ja Sortavalassa venäjän kielen opintojen tukemiseksi. Uusi yhteistyökoulu on Pärnussa, Virossa.
Lukiossa tarjotaan kolme kansainvälisyyskurssia, joilla tutustutaan mm. kulttuurien väliseen viestintään, kansainvälisyyden ilmiöihin Suomessa, sekä muihin maihin ja kulttuureihin. Kolmas kansainvälisyyskursseista toteutetaan leirikoulumatkana Eurooppaan. Leirikoulun ohjelma rakennetaan valitun teeman ympärille (esimerkiksi historia, kuvataide, maantiede, kielet).
Koulu tukee kaikkia lukiolaisiaan 100 euron matkastipendillä, jonka voi käyttää kerran mihin tahansa lukion järjestämään leirikouluun tai matkaan.
eTwinning osana opetusharjoittelua
Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulussa on sisällytetty eTwinning-toimintaa osaksi opetusharjoittelua. Kokemuksista toteutettiin Opetushallituksen tilaama video sekä juttusarja, jotka esittelevät eTwinningin käyttöä opetusharjoittelussa. Materiaaleihin voit tutustua hankkeen sivulla.