Uutiset
29.4.2024
Tapahtumat
3
Touko
2024
Siirry Ajankohtaista-osioon
Suomeksi
In English
Motivoiko geenitieto elämäntapamuutoksiin? Mikä geenitestauksessa mietityttää? Entä miten geenimme ja suolistomikrobimme vaikuttavat ruoasta saataviin terveyshyötyihin?
Alakoulun opettajan tärkein ruokakasvatuksen työkalu Maistuva koulu -internetsivusto on avattu kaikkien käyttöön.
Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin ensimmäistä kertaa, että fosfatidyylikoliinin saanti oli yhteydessä pienempään riskiin sairastua dementiaan. Sitä saatiin eniten kananmunasta ja lihasta.
Lapsen riski sairastua astmaan on sitä pienempi, mitä enemmän varhaislapsuuden kodin sisätilojen bakteeristo muistuttaa maalaistalon bakteeristoa.
Vanhuuteen liittyvän haurastumisen ja sen esiasteen riski on pienempi naisilla, jotka saavat ruokavaliostaan riittävästi proteiinia.
Proviisori Ville Koistisen väitöstutkimuksessa tehdyt metabolomiikka-analyysit osoittavat sekä ruisjuuren maitohappobakteerien että suolistobakteerien osallistuvan rukiin terveyttä edistävien ominaisuuksien syntyyn.
Yhteyttä ei havaittu myöskään niillä tutkittavilla, joilla oli perimässään Suomessa yleisesti esiintyvä, elimistön kolesteroliaineenvaihduntaan vaikuttava APOE4-tyyppi.
Lihavuus yleistyy monissa maissa maaseudulla nopeammin kuin kaupungeissa, osoittaa tuore tutkimus. Suomi kuitenkin poikkeaa trendistä.