Opiskelija on yliopistomme oppimisympäristöjen kehittämisen ytimessä. Luomme Suomen parasta yliopistollista oppimisympäristöä, joka rakentuu laadukkaan opetuksen, innostavien opetusmenetelmien ja avoimen oppimisen sekä viihtyisien tilaratkaisujen ja nykyaikaisen teknologian ympärille. Verkko- ja monimuotopedagogiikan tiimi tukee opetushenkilökunnan digivalmiuksia ja opiskelijoiden toiveita opiskella joustavasti paikasta riippumatta.
Uutisia koulutuksesta ja oppimisympäristöistä
Viihtyisät tilat
Joensuun ja Kuopion kampuksemme ovat tiiviitä kokonaisuuksia, joissa luentosalit, itseopiskelutilat ja ravintolat sijaitsevat lähellä toisinaan. Näin opiskelijoiden liikkuminen kampuksilla on vaivatonta.
Huomioimme kampustilojen uudistamisessa muunneltavat tilat, jotka on varustettu ergonomisilla ja helposti siirrettävillä kalusteilla. Simulaatiotiloissa opiskelijat voivat harjoitella todellisen kaltaisissa ympäristöissä ammatin vaatimia taitoja. Kampusrakennusten uudistetut aula- ja käytävätilat mahdollistavat itseopiskelun ja yhteiset tuokiot opiskelukavereiden kanssa.
Vuorovaikutus opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä on välitöntä, ja opiskelijajärjestöt tekevät yhteistyötä yli oppiainerajojen.
Joustavaa opiskelua
Kehitämme joustavia opiskelutapoja, avointa oppimista ja monipuolisia mahdollisuuksia opintojen suorittamiseen. Kannustamme avoimeen oppimiseen avoimilla verkkokursseilla, avoimessa yliopistossa ja avointen oppimateriaalien kautta. Voit esimerkiksi tutustua opintotarjontaamme ilmaiseksi MOOC-verkkokursseilla.
Hyödynnämme opetuksessa Flipped Classroom -menetelmää eli tuttavallisemmin flippausta. Flippaus tarkoittaa käänteisopetusta, jossa opiskelija syventää ymmärrystään sisällöistä esimerkiksi videoiden avulla, minkä jälkeen kontaktiopetus keskittyy opiskelijoiden hyviin ja haastaviin kysymyksiin. Näin perinteisten massaluentojen opettajakeskeinen opetus muuttuu enemmän opiskelijakeskeiseksi oppimiseksi.
Verkko- ja monimuotopedagogiikan tiimi
Itä-Suomen yliopiston verkko- ja monimuotopedagogiikan tiimi rakentaa digivalmiuksia ja etsii oppimista tukevia, vuorovaikutteisia opetus- ja ohjausmenetelmiä.
Fasilitaattoriopettajat tarjoavat pedagogista ja teknistä osaamista opetushenkilökunnalle sekä tukevat opiskelijoiden toiveita opiskella joustavasti paikasta riippumatta. Näin yliopisto vahvistaa opiskelijoiden etätyötaitoja, jotka kuuluvat yhä keskeisemmin työelämään. Jokaiselta fasilitaattoriopettajalta löytyy omaa erityisosaamista, jota he jakavat verkostomaisesti yli tiedekuntarajojen.
Oppimisen uudet teknologiat
Rakennamme ja kehitämme teknologian kulttuuria, joka mahdollistaa opiskelijoiden omien laitteiden ja yliopiston tarjoaman teknologian saumattoman yhteistyön. Yliopistomme Ameba-tiimi ideoi, kehittää ja testaa parhaita teknisiä ratkaisuja opetuskäyttöön. Opetusteknologiassa Multilocation Classroom -luokkatilat (MLC-luokat) mahdollistavat aivan uudenlaisen etäopetuksen kampusten välillä. Sm4rtLab on tieteen ja opetuksen yhdistävä laajennetun todellisuuden ympäristö, joka tekee laboratoriot käytettäviksi ympäri maailmaa esimerkiksi fotoniikan ja biologian aloilla.