Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Juhamatti Huusko.

Alumnitarina: Juhamatti Huusko

Kerro omin sanoin taustastasi.

Olen syntynyt Kuopiossa ja käynyt kouluni pääosin Pohjois-Savon alueella. Hain asepalveluksen jälkeen opiskelemaan Savoniaan tietojenkäsittelyä, koska minua kiinnosti IT-alan kaupallisissa tehtävissä työskentely ja minulla oli pitkä harrastuneisuus tietokoneiden parissa. Opintojen jälkeen aloitin varsinaisen työurani IT-alalla.

Mikä on tutkintosi? 

Yhteiskuntatieteiden maisteri ja tohtori. Kauppatieteiden maisteri.

Mitä olet opiskellut?

Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaa ja kauppatiedettä.

Mikä on laitos, osasto tai yksikkö, jossa opiskelit?

Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos. Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta.

Mikä sai sinut hakemaan yliopistoomme valitsemallesi alalle? 

Pian työurani alussa huomasin haluavani edelleen kehittää osaamistani liiketaloudesta, jonka myötä aloitin opiskelemaan töiden ohessa kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2008. 

Kauppatieteen gradussa tarkastelimme terveysteknologiayrityksen toimintaa, ja tämä herätti kiinnostukseni terveydenhuoltoon. Halusin oppia lisää terveydenhuollosta, jonka takia hain opiskelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan maisteriohjelmaan ja jatko-opiskelijaksi Welfare, Health and Management (WELMA) -tohtoriohjelmaan. 

Mikä oli tähtihetkesi opintojen aikana? 

Olen opiskellut Itä-Suomen yliopistossa noin viidentoista vuoden ajan, joten matkaan mahtuu paljon hyviä muistoja ja opiskelua mielenkiintoisten aiheiden parissa. Parasta opiskeluissa on näin jälkikäteen ajateltuna opiskelujen aikana solmitut ystävyys- ja kaverisuhteet. Yksittäisistä tähtihetkistä kirkkaimpana on mielessä vuoden 2023 kesäkuussa järjestetty väitöstilaisuuteni.

Miten urasi on edennyt opintojen jälkeen? 

Opintojen jälkeen olen toiminut päätoimisena asiantuntijayrittäjänä Navigatio Oy:ssä, jonka kautta tarjoamme vahvaan liiketoiminta- ja tutkimusosaamiseen perustuvaa asiantuntemustamme yritysten ja julkisen sektorin avuksi.

Miten olet voinut hyödyntää oppimaasi työelämässä? 

Olen työskennellyt aktiivisesti opintojen ohessa ja koen, että omalla kohdallani tämä on ollut hyvä ratkaisu, koska olen voinut hyödyntää opinnoissa opittuja asioita välittömästi käytännössä.

Mikä on parasta työelämässä tällä hetkellä? 

Rajattomat mahdollisuudet kehittää omaa osaamista, oppia uutta, luoda ja innovoida.

Mikä on mottosi työelämässä? 

"Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu."

Sana on vapaa, jos haluat lisätä vielä jotakin. 

Näen työelämässä ja Pohjois-Savon alueessa valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia. Meillä on todella paljon eri alojen osaamista ja maailmanluokan tutkimusta, joiden avulla voidaan kehittää Suomeen uusia menestystarinoita.

Juhamatti Huusko somessa LinkedIn ja

Avainsanat