Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Valokuituja

Itä-Suomen yliopiston tutkimusinfrastruktuurit esitellään entistä kattavammin verkossa

Itä-Suomen yliopiston tutkimusinfrastruktuurit on lisätty kansalliseen tiedejatutkimus.fi -portaaliin. Myös yliopiston omilla sivuilla tutkimusinfrastruktuurit ovat entistä paremmin esillä. – Näin halutaan edistää niiden saavutettavuutta, kertoo tutkimusinfrastruktuurijohtaja Arto Koistinen.

Tutkimusinfrastruktuurit ovat kansallisesti merkittäviä tutkimusvälineitä, laitteistoja, aineistoja ja palveluita, jotka mahdollistavat ja tukevat tutkimustyötä, tutkijan koulutusta ja opetusta sekä kehittävät tutkimus- ja innovaatiokapasiteettia.

Kansallisessa tiedejatutkimus.fi -portaalissa Itä-Suomen yliopiston tutkimusinfrastruktuurit esitellään yhdeksänä kokonaisuutena, joita ovat esimerkiksi Ilmastonmuutoksen infrastruktuuri sekä Ihmistieteiden tietoaineistot ja infrastruktuuri. Kansallisen portaalin tavoitteena on lisätä tutkimusinfrastruktuurien näkyvyyttä ja avointa käyttöä. Portaalissa tutkimusinfrastruktuureja ja niiden palveluja esitellään yhtenäisellä tavalla.

Tutustu Itä-Suomen yliopiston tutkimusinfrastruktuureihin tiedejatutkimus.fi- portaalissa

– Esittely kansallisessa tietokannassa toteuttaa yliopiston strategiaa tutkimusinfrastruktuurien konseptin kehittämiseksi. Hyöty infrastruktuurien näkyvyydestä konkretisoituu tutkijoidemme ja tutkimusyhteisöjemme verkottumisen ja tutkimusyhteistyön lisääntymisenä, Koistinen sanoo.

Yliopisto on lisännyt tutkimusinfrastruktuurien esittelyä myös omilla verkkosivuillaan. Infrastruktuurien lisäksi sivustolla on kuvattu yliopiston rooli kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusinfrastruktuurien verkostoissa.

Tutustu uusiin sisältöihin Tutkimusinfrastruktuurit -sivulla

Yksittäisten tutkimuslaitteistojen tiedot on koostettu yliopiston laitetietokantaan, joka on toteutettu avoimessa openIRIS-järjestelmässä. Tietokanta mahdollistaa laitetietojen esittelyn ja löytämisen jopa globaalissa mittakaavassa. Täydentyvä Itä-Suomen yliopiston laitetietokanta löytyy osoitteesta https://uef.openiris.io .

– Laadukas tutkimus on riippuvaista laadukkaista tutkimusinfrastruktuureista. Korkeatasoisilla tutkimusedellytyksillä tuemme tutkimuksen vaikuttavuutta ja voimme houkutella asiantuntijoita tutkimuksen tekemiseen nimenomaan Itä-Suomen yliopistossa. Tutkimusinfrastruktuurin jatkuva kehittäminen ja sen monipuolistaminen on yksi strateginen panostuskohteemme nyt ja lähivuosina, jatkaa Koistinen.