Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Professori Laura Hirsto

Laura Hirsto koulutusvararehtoriksi – Itä-Suomen yliopiston uusi rehtoraatti aloittaa toimikautensa vuoden 2025 alussa

Itä-Suomen yliopiston hallitus on valinnut koulutuksesta vastaavan vararehtorin tehtävään filosofisen tiedekunnan varadekaanin, kasvatustieteen professori, KT Laura Hirston

Hallitus valitsi koulutusvararehtorin kokouksessaan 13.6.2024. Hallitus teki päätöksensä hakijoiden kokonaisarvioinnin ja vertailun perusteella. Valinnassa painotettiin Hirston pitkää kokemusta ja osaamista oppimisympäristöjen kehittämisestä, yliopistopedagogiikan tutkimuksesta ja kansallisesta kehittämistoiminnasta sekä hänen monipuolista korkeakoulu- ja tiedepolitiikan tuntemustaan. 

Laura Hirsto on kasvatustieteen professori ja filosofisen tiedekunnan koulutuksesta vastaava varadekaani. Hän on johtanut oppimisanalytiikkaan ja oppimisanalytiikkapedagogiikkaan liittyvää Business Finlandin rahoittamaa hanketta, jossa on tutkittu perusopetuksen oppilaiden, yliopisto-opiskelijoiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden oppimista moninaisen oppimisanalytiikkadatan avulla. 

Hirston keskeisenä tutkimuskohteena on ollut oppimisympäristöjen tutkiminen oppimisen prosessien sekä opetuksen ja pedagogiikan näkökulmista.

Hirsto on työskennellyt Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2015 alkaen ja sitä ennen yliopistopedagogisena yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa ja kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Hän on kasvatuspsykologian dosentti Helsingin yliopistossa.

- Kiitän yliopiston hallitusta luottamuksesta, on kunniatehtävä saada palvella ja tukea yliopistoyhteisöä laaja-alaisesti koulutuksen kehittämisessä. Itä-Suomen yliopisto on vahva toimija kansallisesti sekä tutkimuksen että koulutuksen saralla, ja jatkuva parantaminen on sille tunnusomaista. Erittäin motivoituneena aloitan Itä-Suomen yliopiston koulutuksesta vastaavana vararehtorina kehittäen edelleen Itä-Suomen yliopiston monialaista ja kansainvälisesti laadukasta koulutusta, Hirsto sanoo.

Koulutusvararehtorin valinnan myötä yliopiston uuden rehtoraatin rekrytoinnit on saatu päätökseen. Uusi rehtoraatti aloittaa viiden vuoden toimikautensa vuoden 2025 alussa. Yliopiston rehtoriksi on jo aiemmin valittu nykyinen akateeminen rehtori, OTT Tapio Määttä ja tutkimusvararehtoriksi terveystieteiden tiedekunnan dekaani, LT Jussi Pihlajamäki.

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, 050 337 8712
Filosofisen tiedekunnan varadekaani, professori Laura Hirsto, 050 380 4674. Koulutusvararehtori 1.1.2025 alkaen.