Hyppää pääsisältöön
Katu ja puutaloja.

Nurmekselle uusi historiateos

Nurmeksen uusi kuntahistoria Nurmeksen historia vuodet 1910–2020 julkistettiin torstaina 30. maaliskuuta. Nurmeksen kaupungin tilaaman teoksen on päätoimittanut yliopistotutkija, Suomen historian dosentti Jukka Kokkonen Itä-Suomen yliopistosta.

Teos on rakentunut päätoimittajan ja kirjoittajaryhmän yhteistyönä. Kirjoittajaryhmään kuuluu useita Itä-Suomen yliopiston tutkijoita. Koulutuksesta, kulttuurista ja maataloudesta on kirjoittanut tutkijatohtori Alina Kuusisto Karjalan tutkimuslaitokselta, väestöhistoriasta, palveluista ja teollisuudesta sekä kirkkokunnista Jukka Kokkonen, sosiaali- ja terveystyöstä tietokirjailija Jaana Juvonen, kaupunkirakenteen kehityksestä, matkailusta sekä liikenneyhteyksistä ja infrastruktuurista yliopistonlehtori Jani Karhu historia- ja maantieteenlaitokselta ja poliittisesta historiasta FT Jukka Partanen. Lisäksi muutamia lyhyempiä tekstejä on tilattu omien alojensa erityisasiantuntijoilta.

650-sivuinen, noin 550 valokuvaa sisältävä teos ilmestyy 70 vuotta Nurmeksen ensimmäisen, professori Veijo Saloheimon kirjoittaman kuntahistorian julkaisun jälkeen. Joensuun yliopiston historian laitoksen kasvatit kirjoittivat vuonna 1984 ilmestyneen Nurmeksen kunnallishallinto 1865–1972 -teoksen. Yksi sen kirjoittajista oli muun muassa Itä-Suomen yliopiston emeritusprofessori Tapio Hämynen.

Runsaan kuvamateriaalin lisäksi Nurmeksen uudessa historiateoksessa on noin 20 kuviota ja kaaviota, noin 50 taulukkoa ja kymmenkunta karttaa. Ulkoasusta ja taitosta vastaa Jussi Virratvuori Viestintätoimisto Kirjokannesta.

Lisätietoja:
Yliopistotutkija Jukka Kokkonen, jukka.kokkonen(at)uef.fi

Jutun kuvassa puu-Nurmeksen alue. Kuva: Nurmeksen kaupunki.

 

Avainsanat