Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

SciFest -tapahtuman kävijöitä. Veneet vesillä -paja Botanialla.

SciFest järjestetään tänäkin vuonna 

Joensuun Tiedeseura ry:n tiedote
 
Erikoiset ajat vaativat erikoisia ratkaisuja. SciFest on opittu tuntemaan vuosien aikana monipäiväisenä, tuhansia osallistujia keräävänä massatapahtumana, mutta tänä vuonna koronaepidemia ja sen seurauksena asetetut rajoitukset vaikuttavat voimakkaasti erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Näin on myös SciFestin kohdalla. 
 
”Vallitsevasta tilanteesta huolimatta – tai juuri sen takia! – haluamme tarjota tiedekasvatuksen iloa ja riemua myös kuluvana syksynä. SciFest järjestetään siis tänäkin vuonna, eikä vain kerran vaan peräti kolmesti!”, iloitsee Joensuun Tiedeseura ry:n toiminnanjohtaja Pauliina Korhonen. 
 
SciFest 2020 koostuu syksyn aikana tapahtumapuutarha Botanialla järjestettävistä kolmesta tiedepäivästä, ”mini-SciFestistä”. Jokaisessa SciFest-tiedepäivässä on mukana 2-3 toiminnallista työpajaa, tiedeaiheisia esityksiä ja luentoja, tiedetuokioita kahvikupin äärellä, sekä tietysti Botanian valloittavat puutarhat niin ulkona kuin sisällä tropiikin lämmössä.  
 
SciFestin ohjelmassa pohdiskellaan tänä vuonna laajasti ihmisen ja luonnon suhdetta. 12.9. aloitettavassa tiedepäivien sarjassa kaikki esiintyjät ja tiedepajojen pitäjät ovat Pohjois-Karjalasta, tulevaisuutta tarkastellaan koronaepidemian edellyttämällä tavalla. 
 
Työpajat ja muu ohjelma sijoitetaan Botanialle niin, että ruuhkia ei pääse syntymään ja turvavälit on helppo säilyttää. Tästä syystä emme halua tuoda tiedepäiviin liikaa ohjelmaa tai työpajoja, jotta riittävä väljyys voidaan taata. 
 

***

SciFest 2020 – Ihminen ja luonto 
 
Kaikkina päivinä tapahtumapaikkana toimii Tapahtumapuutarha Botania (Heinäpurontie 70, Joensuu). 
 
• Syyskuun SciFest-tiedepäivä lauantaina 12.9.2020 klo 10 – 18. Botanialle vapaa pääsy koko päivän.
• Lokakuun SciFest-tiedepäivä lauantaina 10.10.2020 klo 10 – 18. Botanialle vapaa pääsy koko päivän.
• Marraskuun SciFest-tiedepäivä )))((( Visual Festivalin yhteydessä 26.-29.11.2020, tarkemmat yksityiskohdat ilmoitetaan myöhemmin. 
 
Lisätietoja:

SciFestin verkkosivut https://www.scifest.fi  

Joensuun Tiedeseura ry, toiminnanjohtaja Pauliina Korhonen (pauliina.korhonen@tiedeseura.fi, 050 361 1470)

Joensuun Tiedeseura ry, varapuheenjohtaja Ilkka Jormanainen (ilkka.jormanainen@tiedeseura.fi, 050 367 5577)