Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Pukkala Timo.

Suomen Kulttuurirahaston J.V. Snellman -mitali professori Timo Pukkalalle

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt J.V. Snellman -mitalin tänä vuonna metsätalouden suunnittelun emeritusprofessori Timo Pukkalalle metsähoitomenetelmien tutkimuksesta sekä metsän jatkuvan kasvun puolesta puhumisesta.

Perustelujen mukaan Pukkalan tieteellinen tuotanto metsätalouden suunnittelun ja metsänhoitotieteen alalta on kansainvälinen, laaja ja laadukas. Hän oli vuonna 2020 Scopus-julkaisutietokannan pohjalta tehdyssä vertailussa maailman viitatuimpia metsäntutkijoita. Pukkala on osallistunut asiantuntijana aktiivisesti keskusteluun metsien roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä. Hän on ollut tiedotusvälineissä näkyvästi esillä metsän jatkuvan kasvatuksen puolestapuhujana. Hänen mukaansa jatkuvassa kasvatuksessa metsän nuoremmat puut saavat kasvaa rauhassa varttuneen puuston suojassa, eikä metsää hakata paljaaksi.  

Hiljattain emerituksen rooliin siirtynyt Timo Pukkala on ollut pidetty ja selkeäsanainen opettaja ja jatkokoulutettavien ohjaaja metsätieteiden osastossa. Hänen klassikoiksi muodostuneista oppikirjoistaan Metsäsuunnittelun perusteet (1994) ja Metsäsuunnittelun menetelmät (2007) metsätieteiden opiskelijat ovat ammentaneet keskeisiä alan perustietoja.

Lisätietoja:
Hoitokunnan puheenjohtaja Harri Siiskonen, p. 0400 577 453 ja
Asiamies Asko Saarelainen, p. 040 1044 111

Professori Timo Pukkala: p. 040 511 2089
 

Avainsanat