Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Värikkäitä syksyn lehtiä.

Yhteiset kestävyysopinnot avautuvat Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistojen opiskelijoille

Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistojen opiskelijat voivat syksystä alkaen suorittaa yhteisiä kestävyysopintoja, jotka liittyvät monitieteisesti ympäristöön, kestävyyteen ja vastuullisuuteen. Kestävyysopinnot ovat avoimia kaikille kumppaniyliopistojen tutkinto-, jatko- ja vaihto-opiskelijoille.

– Kestävyysopintojen verkosto avaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella kestävyyteen liittyviä opintojaksoja eri korkeakouluista ja tiedekunnista. Verkoston avulla tiivistämme korkeakoulujen yhteistoimintaa ja laajennamme opiskelijoille tarjolla olevien opintojaksojen määrää, kertoo verkoston koordinaatioryhmän puheenjohtaja, yliopistonlehtori Outi Ratamäki Itä-Suomen yliopistosta.

Kolmen yliopiston perustama kestävyysopintojen verkosto on pilotointivaiheessa, ja verkostoon on mahdollista liittää lisää kansallisia korkeakouluja lukuvuodelle 2023–2024.

– Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi painottaa laatimissaan kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teeseissä kestävyyden ja vastuullisuuden käytäntöjen jakamista ja kehittämistä avoimesti yliopistojen kesken, ja juuri tätä tehtävää kestävyysopintojen verkosto toteuttaa, akateeminen rehtori Tapio Määttä jatkaa.

Ensimmäinen haku opintoihin syksyllä

Kestävyysopintojen ensimmäinen hakukierros on avautunut, ja opintojaksoille voi hakea jatkossa kaksi kertaa lukuvuoden aikana.

Kestävyysopintojen kurssivalikoimaan voi tutustua osoitteessa www.kestavyysopinnot.fi/. Opiskelija voi vapaasti valita kurssitarjottimelta yhden tai useamman kurssin mielenkiintonsa mukaan. Useimpiin opintojaksoihin voi osallistua etänä tai verkon kautta.

Opiskelijat voivat suorittaa kestävyysopintoja ilman, että kurssit sisältyvät omiin pää- ja sivuaineopintoihin. Jos opiskelija haluaa kurssit osaksi pää- ja sivuaineopintojaan, hänen tulee sopia kestävyysopintojen sovittamisesta pää- ja sivuaineopintoihinsa opintokokonaisuudesta vastaavan henkilön kanssa omassa yliopistossaan.

Lisätietoja:

Outi Ratamäki, Kestävyysopintojen verkoston koordinaatioryhmän puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopisto, outi.ratamaki@uef.fi, p. 050 465 1592

Mikael Puurtinen, Kestävyysopintojen verkoston koordinaattori, Jyväskylän yliopisto, mikael.puurtinen@jyu.fi, p. 050 4777 881

Timo Vuorisalo, Kestävyysopintojen verkoston koordinaattori, Turun yliopisto, timovuo@utu.fi, 050 466 7152