HYVÄ – hyvinvointia vuoden ympäri
- Alkaa:
- 23.1.2025
- Laajuus:
- 0
- Kampus tai kaupunki:
- -
- Kategoria:
- Opetus, kasvatus ja psykologia
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus
- Hinta:
- 0 € (alv 0%)
Viimeinen ilmoittautumispäivä 30.11.2024.
Koulutuksen laajuus on 4,2 opintopistettä.
HYVÄ-koulutushankkeen toteuttavat Itä-Suomen yliopisto ja Lapin yliopisto.
HYVÄ -koulutushankkeen koulutukset tarjoavat tutkittua tietoa, menetelmiä ja toimintamalleja hyvinvoinnin ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen. Tarkoituksena on tukea koulujen ja oppilaitosten hyvinvointia edistävää toimintakulttuuria ja vahvistaa hyvinvointia tukevien tapojen muodostumista.
Koulutushanke sisältää neljä koulutusta, jotka muodostavat webinaarien sarjan.
Motivaatio, tavat ja liikunta 0,5 op
Koulutus sisältää kaksi ½ päivän webinaaria. Ensimmäisessä webinaarissa saat käytännöllistä tietotaitoa motivaatiosta, motivaatioon vaikuttamisesta sekä hyvinvointia edistävien tapojen kehittämisestä. Toisessa webinaarissa syvennytään liikuntamotivaatioon, sen muodostumiseen, ylläpitämiseen ja vaikuttamiseen. Webinaarien välissä kokeilet oppimiasi asioita käytännössä. Kouluttajina toimivat ratkaisukeskeinen valmentaja Arttu Puhakka ja liikuntatieteen maisteri ja opettaja Sanna Savolainen. Koulutuksen järjestäjä: Itä-Suomen yliopisto.
Ajankohdat klo 12.00 – 15.30:
- 23.1.2025
- 7.2.2025
Voimaa positiivisesta psykologiasta 1,7 op
Tässä koulutuksessa osallistujat saavat käytännöllistä positiivisen psykologian tietotaitoa hyvinvoinnin vahvistamiseen. Keskeisiä sisältöjä ovat mm. resilienssi ja tunnetaidot vastoinkäymisten kohtaamisessa, myönteiset tunteet, kasvunasenteen vahvistaminen, vahvuuksien hyödyntäminen eri tilanteissa, keskittyminen ja tietoisuustaidot sekä (itse)myötätunnon vahvistaminen. Koulutus sisältää kuusi ½ päivän webinaaria, joiden välissä pääset kokeilemaan menetelmiä käytäntöön. Kouluttajana ratkaisukeskeinen valmentaja Arttu Puhakka. Koulutuksen järjestäjä: Itä-Suomen yliopisto.
Ajankohdat klo 12.00 – 15.30:
- 12.3.2025
- 20.3.2025
- 4.4.2025
- 10.4.2025
- 24.4.2025
- 7.5.2025
Digiajan hyvinvointi oppijan ja opettajan näkökulmasta 1 op
Digitaalisen median käyttö vie yhä enemmän aikaamme. Koulutuksessa käsitellään tätä teemaa erityisesti oppilaiden ja opetustoimen henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta. Pääset perehtymään, miten digitaalisten mediaa voidaan hyödyntää opetuksen ja oppimisen tukena hyvinvointia, turvallisuutta ja osallisuutta edistäen. Koulutus sisältää kuusi kahden tunnin webinaaria, joiden keskeisiä sisältöjä ovat mm. digitaalinen media ja hyvinvointi, digiturvallisuus, digitaalisen median mahdollisuudet ja haasteet, ajankäyttö, kiusaaminen ja grooming ja vuorovaikutus digitaalisessa mediassa. Koulutuksen järjestäjä: Lapin yliopisto.
Ajankohta: Syksy 2025, ajankohta tarkentuu myöhemmin. Ilmoittautuminen avataan keväällä 2025.
Itsensä johtaminen ja urahyvinvointi 1 op
Opettajan monimuotoinen työnkuva vaatii erinomaisia itsensä johtamisen taitoja hyvinvoinnin edistämiseksi. Itsensä johtaminen perustuu selkeisiin tavoitteisiin ja raameihin. Koulutuksessa perehdyt itsensä johtamisen perusteisiin ja myös urahyvinvointia eli kuinka ihmiset voivat työssään pitkällä aikavälillä ja kuinka mielekästä työuraa voidaan tukea. Koulutuksen järjestäjä: Lapin yliopisto.
Ajankohdat: Syksy 2025, ajankohta tarkentuu myöhemmin. Ilmoittautuminen avataan keväällä 2025.
Lapin yliopiston koulutuksiin voit tutustua tässä linkissä.
Opetushenkilöstö. Perusopetus, varhaiskasvatus ja esiopetus, taiteen perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, vapaa sivistystyö.
Koulutusryhmän koko on 30 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Koulutushanketta rahoittaa Opetushallitus ja koulutukset ovat siten kohderyhmälle maksuttomia.
Ilmoittautumisen voi perua ilmoittautumisaikana. Peruminen tehdään sähköpostilla kirjallisesti koulutuksen sihteerille. Yliopisto vastaa koulutuksen toteuttamisesta sovitun aikataulun, sisällön, opetukseen liittyvien tilojen, verkko-oppimisympäristön ja koulutuksen laadun osalta. Koulutukseen sovelletaan soveltuvien osin Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön 33, 45 ja 47 §:ä. Koulutuksessa noudatetaan opetuksen eettisiä ohjeita: https://kamu.uef.fi/student-book/opetuksen-ja-opiskelun-eettiset-ohjeet/. Opiskelija vastaa osallistumisensa vahvistamisesta ja osallistumisestaan koulutuksen seminaareihin ja muihin koulutussuunnitelman vaatimiin tapaamisiin. Lisäksi opiskelija huolehtii tehtävien suorittamisesta määräpäivään mennessä. Koulutuksen kieli on suomi. Koulutus voidaan perua järjestäjän toimesta ilman, että siitä aiheutuu järjestäjälle maksuvelvoitetta.