Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

ArtWell-hankkeen tunnuskuva.

Kult­tuu­ri­hy­vin­voin­ti­toi­min­nan ta­lou­del­li­nen ar­vioin­ti

Hankkeen loppuseminaari
  • Seminaari
  • Kielet ja kulttuurit
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
9:30–14:45
Tapahtumapaikka:
Musiikkitalo, Sonore, sekä verkossa
Lisätietoja:
Töölönlahdenkatu 16, 00100 Helsinki
Lisää kalenteriin:

Tervetuloa kuulemaan ArtWell-selvityshankkeen tuloksista Musiikkitalolla 18.4. klo 9.30–14.45 järjestettävään avoimeen päätösseminaariin.  

Taide ja kulttuuri vaikuttavat tutkitusti yksilön ja väestön koettuun hyvinvointiin. Parin viime vuosikymmenen aikana kertynyt tutkimustieto taiteen ja kulttuurin terveys- ja hyvinvointivaikutuksista on lisännyt myös poliittisten päättäjien kiinnostusta kulttuurihyvinvointitoiminnan mahdollisuuksiin väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Kulttuurihyvinvointitoiminnan monialainen luonne sekä niukka näyttö sen taloudellisista vaikutuksista on kuitenkin heikentänyt sen painoarvoa päätöksenteossa.  

Kulttuurihyvinvoinnin taloudellinen arviointi – eli ArtWell-selvityshankkeessa kulttuurihyvinvointitoiminnan vaikuttavuutta on tarkasteltu hyvinvointivaikutusten ja taloudellisen arvioinnin näkökulmasta. Valtioneuvoston rahoittamaa selvityshanketta toteuttaa Itä-Suomen yliopiston Vaikuttavuuden talo, Taideyliopiston CERADA-tutkimuskeskus ja Kulttuurihyvinvointipooli.  

Kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellinen arviointi -seminaari 
Seminaarissa esitellään kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellisen arvioinnin mahdollisuuksia ja haasteita tarkastelleen asiantuntijatutkimuksen, sekä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellista arviointia kansainvälisesti kartoittaneen kirjallisuuskatsauksen tuloksia. Lisäksi kuullaan pilotoiduista koetun hyvinvoinnin mittareista kulttuurihyvinvointitoiminnan vaikuttavuuden arvioinnissa sekä sovelletusta terveystaloudellisen mallinnuksen menetelmästä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellisessa arvioinnissa.  

Tilaisuudessa julkaistaan myös tulosten pohjalta laaditut toimenpidesuositukset kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellisen arvioinnin kehittämiseksi Suomessa sekä herätellään tuoreen tiedon valossa keskustelua Kulttuurihyvinvointitoiminnan hyvinvointivaikutusten arviointi tänään ja tulevaisuudessa -paneelikeskustelussa. 

Tilaisuus on tarkoitettu kulttuurihyvinvoinnista sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä vastaaville henkilöille eri organisaatiossa (esim. kulttuurihyvinvointipalveluita ja -toimintaa tuottavat tahot, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ammattilaiset sekä valmistelusta vastaavat viranhaltijat ja päättäjät), kulttuurihyvinvoinnin parissa toimiville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.  

Tilaisuus myös striimataan Taideyliopiston YouTube-kanavalle. Linkki päivitetään Taideyliopiston tapahtumakalenterin sivulle ennen tapahtumaa.  

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittaudu 11.4. mennessä paikan päällä järjestettävään tilaisuuteen. Osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Älä täytä ilmoittautumislomaketta, jos seuraat tilaisuutta striimin välityksellä. 

Lisätietoja seminaarista antaa Sonja Kippo, projektitutkija, sähköposti sonja.kippo@uef.fi,  puhelin 050 473 4841.