Tekniikan alan opiskelijoista kasvaa moniosaajia: teknisten taitojen ohella opinnoissa korostuu teollisen toiminnan yhteiskunnallinen merkitys tuotteiden ja tuotannon kestävyyden ja ympäristön kuormittavuuden näkökulmista.
Tekniikan koulutus avaa työelämän organisaatioille mahdollisuuden hyödyntää tekniikan, luonnontieteiden, digitieteiden ja talouden opiskelijoiden asiantuntijuutta monipuolisesti. Verkostoituminen työelämän kanssa jo opintojen aikana vahvistaa puolestaan opiskelijoiden käsitystä opintojen merkityksestä ja tukee heitä työuran rakentamisessa.
Kehitä kanssamme organisaatiosi osaamista ja tarjoa tekniikan alan opiskelijoille yhteyksiä työelämään. Työelämäyhteistyön tavoitteet, kesto ja laajuudet sovitaan aina tapauskohtaisesti. Otamme toiveesi joustavasti huomioon – uudet avaukset ovat aina tervetulleita!
Yhteistyömuodot
Teemme työelämäyhteistyötä tekniikan koulutuksessa monipuolisesti osana koulutusohjelmien kursseja. Voit osallistua kursseille seuraavilla tavoilla:
- Alumnitarina: Kuinka opintosi Itä-Suomen yliopistossa luonnontieteiden tai matematiikan alalla ovat vaikuttaneet urapolkuusi? Miten olet soveltanut oppimiasi taitoja työssäsi? Vierailemalla kursseilla ja jakamalla oman alumnitarinasi voit toimia esimerkkinä ja syventää opiskelijoiden käsitystä siitä, miten opintojen anti heijastuu työuraan.
- Vierailijat: Vierailijat erilaisista työelämän organisaatioista ovat tervetulleita tekniikan koulutusohjelmien kursseille kertomaan organisaation toiminnasta ja ajankohtaisista osaamistarpeista.
- Opiskelijaprojektit: Tekniikan koulutusohjelmissa opiskelijat osallistuvat kursseille, joilla he työskentelevät työelämän organisaatioiden antamien tehtävien parissa. Nämä kurssit soveltuvat erityisen hyvin pienimuotoisten tutkimusongelmien ratkaisemiseen. Laajemmat ja monimutkaisemmat tutkimusaiheet voivat puolestaan toimia erinomaisina lähtökohtina opinnäytetöille.
Mentorointi tarjoaa tukea niin opintojensa alkuvaiheessa olevien opiskelijoiden motivaatiolle kuin myös opintojensa loppuvaiheessa olevien siirtymiselle työelämään.
Voimme järjestää organisaatiosi kanssa mentorointityöpajoja, joissa luomme merkityksellisiä vuorovaikutustilanteita työelämän edustajien ja opiskelijoiden välillä, edistäen esimerkiksi työelämätaitojen kehittymistä.
Jokainen tekniikan koulutusohjelman vuosikurssi saa oman yrityskumminsa. Yrityskummi voi järjestää vuosikurssille erilaisia työpajoja, vierailuja ja muuta työelämäyhteyksiä vahvistavaa toimintaa. Kummitoiminnan muodot suunnitellaan yhdessä yhteistyökumppanin kanssa.
Järjestämme säännöllisesti työelämäpäiviä työelämäyhteyksien tueksi. Työelämäpäivien aikana organisaatiot voivat toteuttaa työpajoja ja vierailuja, ja markkinoida esimerkiksi opinnäytetöiden aiheita ja harjoittelupaikkoja.
Tarjoa tekniikan opiskelijalle väylä työelämään harjoittelun muodossa. Harjoittelun kautta opiskelijat pääsevät kehittämään ammattitaitoaan käytännön tilanteissa ja luomaan verkostoja yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa.
Onko organisaatiollasi selvitystä vaativa ongelma tai haaste, jota opiskelija voisi ratkoa tekniikan kandidaatin tutkielmassa tai diplomityössä?
Opinnäytetyö voi tarjota organisaatiollesi arvokasta tietoa, käytännönläheisiä toimintamalleja, tuotteita tai palveluja, tai se voi keskittyä uusien työskentelytapojen kokeilemiseen ja arvioimiseen erilaisissa toimintaympäristöissä. Opinnäyte on tieteellinen tutkielma, joka noudattaa tieteenalan käytäntöjä. Työn ohjauksesta vastaa yliopiston päässä kokenut ohjaaja, joka tukee opiskelijaa prosessin aikana.
Yksityiskohtaisemmat ohjeet opinnäytetöistä löydät täältä:
JobTeaser-työpaikkaportaali
Tekniikan opinnäytetyöaiheiden sekä harjoittelu- ja työpaikkojen tarjoaminen on tehty helpoksi JobTeaser-työpaikkaportaalissa. Luo organisaatiollesi profiili palveluun, minkä jälkeen voit vaivattomasti luoda ilmoituksia ja löytää sopivia opiskelijoita osaajapankista.
Ota yhteyttä
Olemme avoimia keskustelemaan erilaisista yhteistyömahdollisuuksista. Otathan yhteyttä, niin voimme yhdessä pohtia lisää!