Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Neljä henkilöä neuvottelee pöydän äärellä aulatilassa.

Itä-Suomen yliopistolle jälleen merkittävää Erasmus+ -rahoitusta globaaliin liikkuvuuteen

Menestys vuoden 2024 rahoitushaussa mahdollistaa liikkuvuusyhteistyön kaikkiaan 14 uuden kumppanin kanssa.

Itä-Suomen yliopistolle on myönnetty yli 590000 euron rahoitus Erasmus+ -ohjelman globaalin liikkuvuuden vuoden 2024 rahoitushausta. Saadun rahoituksen avulla toteutetaan opiskelija- ja henkilökuntaliikkuvuutta Itä-Suomen yliopiston ja 22 EU:n ulkopuolisen maan välillä vuosina 2024–2027. Nyt myönnetty rahoitus on suurin Itä-Suomen yliopiston saama liikkuvuusrahoitus sitten vuoden 2015. 

Rahoitusta käytetään liikkuvuuteen Itä-Suomen yliopiston ja sen pitkäaikaisten kumppaniyliopistojen välillä Georgiassa, Marokossa, Etelä-Afrikassa, Keniassa, Kirgisiassa ja Chilessä. Vuoden 2024 haussa tehtiin uusia avauksia uusien kumppaneiden kanssa Bosnia ja Hertsegovinassa, Ukrainassa, Jordaniassa, Libanonissa, Intiassa, Indonesiassa, Japanissa, Malawissa, Tansaniassa, Ugandassa, Costa Ricassa, Dominikaanisessa Tasavallassa ja Yhdysvalloissa. 

Myönnetty rahoitus mahdollistaa entistä aktiivisemman opiskelija- ja henkilökuntaliikkuvuuden, mikä on myös linjassa yliopiston strategisten tavoitteiden kanssa. Liikkuvuus tuo mukanaan oppimiskokemuksia, henkilökohtaista kasvua, entistä laajempia, globaaleja katsantokantoja ja uutta tietoa. Siitä hyötyvät niin opiskelijat, henkilökunta kuin tutkimus, ja se edistää inkluusiota ja moninaisuutta korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kentällä.

Lisätietoa rahoituksesta on saatavilla OPH:n verkkosivuilta.

Lisätietoja