Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF-tunnus.

Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjassa kerättiin lahjoituksia noin 3,8 miljoonaa euroa

Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja päättyi kesäkuun lopussa. Lahjoituksia saatiin miltei 3,8 miljoonaa euroa, joista reilut 3 miljoonaa euroa on kohdennettu koulutusaloille.

Sekä lääketieteiden ja farmasian koulutusala että maatalous-metsätieteellinen koulutusala keräsivät kohdennetuista lahjoituksista molemmat melkein miljoonan, ja seuraavaksi eniten euromääräisiä lahjoituksia kohdentui kauppatieteiden koulutusalalle. Kohdennettuja lahjoituksia saivat myös luonnontieteellinen, oikeustieteellinen ja kasvatustieteellinen koulutusala sekä teologian koulutusala. Lahjoittajien joukossa oli yhteensä noin 70 yksityishenkilöä, yritystä, säätiötä ja muuta organisaatioita.

Valtion lahjoituksille lupaaman vastinrahan suuruus selviää myöhemmin, kun yliopistojen keräämien vastinrahakelpoisten lahjoitusten keräyssummat ovat selvillä. Saatu vastinraha kirjataan yliopiston peruspääomaan. Itä-Suomen yliopisto käsittelee lahjoitusvarojen käyttöä tulevana syksynä vuoden 2023 talousarvion valmistelun yhteydessä.

– Kiitämme lämpimästi kaikkia lahjoittajia. Saaduilla lahjoituksilla tuetaan yliopistomme strategista kehittymistä. Rahallisen arvon lisäksi lahjoituksilla on suuri henkinen merkitys, koska niin Itä-Suomen alueelta kuin muualta saadut merkittävät lahjoitukset kertovat siitä, että yliopistomme nähdään keskeisenä yhteiskunnallisena toimijana, toteaa rehtori Jukka Mönkkönen.

Itä-Suomen yliopiston varainhankinta jatkuu edelleen, vaikka keräyskampanja on päättynyt.