Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Snelmmanian pääaula.

Martti Hämäläinen -palkinto gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Anna Junttilalle

Pohjois-Savon Lääkäriyhdistys on myöntänyt vuoden 2024 Martti Hämäläinen -palkinnon gastroenterologisen kirurgian erikoislääkärille, lääketieteen tohtori Anna Junttilalle. Palkinto luovutettiin Itä-Suomen Lääketiedetapahtumassa Kuopion Musiikkikeskuksella 18. syyskuuta.

Martti Hämäläinen -palkinto myönnetään vuosittain nuorelle ansioituneelle tutkijalle kannustukseksi tutkijan uralle. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja valinnan tekee Pohjois-Savon Lääkäriyhdistyksen hallitus toimitettujen esitysten perusteella.

Anna Junttila on intohimoinen ja lahjakas tutkija, joka aloitti väitöskirjatutkimuksensa lääketieteen opintojensa aikana. Hän valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2014 ja väitteli lääketieteen tohtoriksi jo seuraavana vuonna. Eri vaiheiden jälkeen hänen tutkimus- ja kliininen uransa ovat keskittyneet vatsaelinkirurgiaan.

Junttila on julkaissut 23 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia kansainvälisissä lehdissä ja toimii kahden väitöskirjan ohjaajana. Hän on toiminut myös lukuisissa luottamustehtävissä ja laajentanut osaamistaan klinikkavierailulla Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Hänen viimeisin tutkimuskokonaisuutensa käsittelee paksu- ja peräsuolisyövän sekä umpilisäkkeen poiston yhteyttä, ja tutkimusta tehdään yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistollisten sairaaloiden kanssa.