Elintarvikeprosessit, syksy 2025
- Päivämäärä:
- 1.9.2025 - 24.10.2025
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Kuopio
- Kategoria:
- Ravitsemus ja lääkeala
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus
- Hinta:
- 100 € (alv 0%)
Sisältö: Maitovalmisteiden prosessit. Liha- ja kalavalmisteiden prosessit. Vaihtoehtoisten proteiininlähteiden prosessit. Viljatuotteiden prosessit. Juomaprosessit. Fermentaatiotekniikat. Pakkausmateriaalit ja elintarvikkeiden pakkaaminen.
Tavoite: Opintojakson suoritettuasi:
- ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
- osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
- osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
- osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
- osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja
Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Luentotallenteet ja luennot (saatavilla tallenteet), oppimistehtävät ja ryhmätyöskentely Moodlessa. Tehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa.
Opetuksen ajankohta: 1.9. - 24.10.2025. Ilmoittautuminen on avoinna 4.8.-25.8.2025.
Opintojakson luennot toteutetaan Zoomin kautta seuraavasti:
2.9.2025 klo 16.00 - 17.00
9.10.2025 klo 15.00 - 17.00
Luennoille osallistuminen on vapaaehtoista. Luennot tallennetaan ja lisätään opintojakson Moodle-oppimisympäristöön.
Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.
Kirjallisuus: Opintojakson Moodlessa ilmoitettava materiaali. Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Opettaja: yliopistonlehtori Kati Väkeväinen
Arviointi: 0-5. Opintojakson arvosana muodostuu oppimistehtävien perusteella. Opintojakson hyväksyminen edellyttää kaikkien oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista.
Edeltävät opinnot: Elintarvikkeet ruokavaliossa 5 op.
Opintojaksolle osallistuminen edellyttää, että olet suorittanut Elintarvikkeet ruokavaliossa 5 op. Ilman tätä suoritusta ilmoittautumista ei voida hyväksyä. Ilmoittautuminen on sitova eikä opintomaksua palauteta. Tarkistathan siis, että sinulla on vaadittavat edeltävät opinnot suoritettuna ennen ilmoittautumista.
Lisätietoja:
Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle-oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen aineopintoihin.
Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2025-2026.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alta.