Elintarviketurvallisuus, syksy 2025
- Päivämäärä:
- 27.10.2025 - 12.12.2025
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Kuopio
- Kategoria:
- Ravitsemus ja lääkeala
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus
- Hinta:
- 100 € (alv 0%)
Sisältö: Elintarvikehygienia, lisäaineet ja uudet säilyvyyttä parantavat menetelmät. Ruokamyrkytykset ja elintarvikeinfektiot, keinoja mikrobiologiseen laadunhallintaan. Elintarvikelainsäädäntö, elintarvikeväärennökset ja niiden torjunta.
Tavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää elintarvikehygieniaan ja -turvallisuuteen liittyviä osatekijöitä
- tunnistaa elintarvikkeisiin liittyviä riskitekijöitä ja osaa suhteuttaa niitä ravitsemukseen
- tunnistaa tärkeimpiä mikrobiologisia ja kemiallisia riskitekijöitä
- osaa etsiä ajantasaista tietoa elintarvikelainsäädännöstä
Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Oppimistehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti, minkä vuoksi Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa.
Opetuksen ajankohta: 27.10.- 12.12.2025. Ilmoittautuminen on avoinna 4.8.-20.10.2025.
Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.
Kirjallisuus: Oppimateriaali, artikkelit ja linkit Moodlessa.
Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Opettaja: Yliopistonlehtori Jenni Korhonen
Arviointi: 0-5
Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusopinnot. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää, että olet suorittanut ravitsemustieteen perusopinnot kokonaan. Ilmoittautuminen on sitova eikä opintomaksua palauteta. Tarkistathan siis, että sinulla on vaadittavat edeltävät opinnot suoritettuna ennen ilmoittautumista. Ilman edeltäviä opintoja sinulle ei voida myöntää opiskeluoikeutta.
Lisätietoja:
Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen aineopintoihin.
Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2025-2026.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.