Uutiset
16.5.2024
Tapahtumat
17
Touko
2024
18
22
Siirry Ajankohtaista-osioon
Suomeksi
In English
Voiko D-vitamiinilisällä ehkäistä syöpää, diabetesta tai koronatautia? Viime vuosien tutkimukset ovat tuottaneet sekä toivoa, pettymyksiä että uusia kysymyksiä.
Tieto käy ilmi Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden alustavasta selvityksestä STN IMPRO -tutkimushankkeessa ja siihen liittyvässä Suomen Akatemian Covid-19 tutkimushankkeessa.
Mallastuksen sivutuotteena syntyy muun muassa juuri-ituja, joita nykyisin käytetään lähinnä eläinten rehuksi. Nämä ylijäämätuotteet sisältävät kuitenkin proteiinin ohella runsaasti fytokemikaaleja, mikä tekee niistä houkuttelevan kehityskohteen myös elintarviketeollisuudelle.
Uusi strategia ohjaa Suomea keskeiseksi toimijaksi terveelliseen ja kestävään ruokajärjestelmään siirtymisessä.
Etätyöpisteiden olosuhteet (ETERGO) -tutkimuksessa selvitetään ensimmäistä kertaa etätyöolosuhteita kokonaisuudessaan, ottaen huomioon fyysisen ja kognitiivisen ergonomian, yhteisöllisyyden, sisäilman sekä niiden yhteydet työstä palautumiseen, työkykyyn ja terveyteen.
Suomalaisten ravitsemusasiantuntijoiden kehittämä ruokavalioindeksi helpottaa ruokavalion laadun arviointia.
Elintarvikkeiden mikromuovien mahdollisia terveyshaittoja tutkitaan Itä-Suomen yliopistossa.