Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Jubilee sparking on blue background

Emeritaprofessori Laura Assmuthin jäähyväisluentotilaisuus

On borders, mobilities and identities: reflections from European margins
  • Juhla
  • Yliopistoyhteisö
Tapahtumapäivämäärä:
Aika:
13:15–15:00
Tapahtumapaikka:
Metria-rakennuksen sali M100, sekä verkossa
Lisätietoja:
Yliopistokatu 7, Joensuu
Lisää kalenteriin:

Emeritaprofessori Laura Assmuthin jäähyväisluentotilaisuus pidetään perjantaina 14. huhtikuuta klo 13.15 alkaen Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella Metria-rakennuksen salissa M100. Luennolle voi osallistua myös etäyhteydellä.

Ohjelma

Tilaisuuden avaus, yhteiskuntapolitiikan professori Eeva Jokinen

Emeritaprofessori Laura Assmuthin jäähyväisluento: On borders, mobilities and identities: reflections from European margins

Klo 14 Kahvitilaisuus ja tervehdykset Metrian Wicked Rabbit -kahviossa.

Kahvitarjoilun järjestämistä varten pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 6.4. mennessä: Ilmoittautumislomake.

Toivotamme kaikki emeritaprofessori Assmuthin kollegat, yhteistyökumppanit ja opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi!

Laura Assmuth on yhteiskuntapolitiikan emeritaprofessori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on väitellyt sosiaaliantropologiasta Helsingin yliopistossa, ja on sekä sosiaaliantropologian että sosiologian dosentti. Assmuthin pitkäaikaisia tutkimuskohteita ovat muuttoliike ja ylirajainen liikkuvuus, rajat, sukupuoli, perhe, elämänkulku, identiteetit, sosiaalinen eriarvoisuus, sekä maaseudun reuna-alueet. Hän on julkaissut näistä aihepiireistä laajasti ja monilla kielillä. Assmuth on tehnyt etnografista kenttätyötä Etelä-Italiassa, Sardiniassa, Virossa, Latviassa, Luoteis-Venäjällä ja Itä-Suomessa. Hän on johtanut monia kansainvälisiä tutkimushankkeita ja osallistunut tutkimuskonsortioihin, esimerkiksi hanke Liikkuvuuden eriarvoisuus: ylirajaisten perheiden kiinnittyminen ja kuuluminen pohjoismaisessa muuttoliiketilassa (TRANSLINES, Suomen Akatemia, 2015-2019) ja konsortium Globaalin turvallisuuden monikerroksiset rajat (GLASE, Strategisen tutkimuksen neuvosto, 2016-2019). Omassa työssään ja tutkimusryhmissään Assmuth on kehittänyt ja suosinut tieteidenvälisyyttä, osallistavia, visuaalisia ja taidelähtöisiä menetelmiä, sekä tieteen- ja taiteentekijöiden yhteistyötä.

Lisätietoja antaa apulaisprofessori Tiina Sotkasiira, sähköposti tiina.sotkasiira@uef.fi.