Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Joensuun urheiluakatemian palkitsema painonnostaja Sanni Pietarinen.

Joensuun urheiluakatemian stipendi painonnostaja Sanni Pietariselle

Itä-Suomen yliopiston ohjauksen opiskelija, painonnostaja Sanni Pietarinen on saanut Joensuun urheiluakatemian stipendin. Stipendi perustuu menestyksekkääseen urheilun ja opiskelun yhdistämiseen, ja se luovutettiin Pietariselle 31. toukokuuta 2022.

Sanni Pietarinen kuuluu Joensuun urheiluakatemian kärkiurheilijoihin. Hän saavutti painonnoston SM-hopeaa 87-kiloisten naisten yleisessä sarjassa helmikuussa 2022. Hänen yhteistuloksensa kisoissa oli 166 kiloa, tempauksessa 79 kiloa ja työnnössä 87 kiloa. Pietarinen edustaa seuratasolla Joensuun Puntti-Poikia.

Pietarinen on urheilijauransa ohella suorittanut ohjauksen opintojaan aikataulussa ja menestynyt opinnoissaan hyvin. Hän on osoittanut kiitettävää oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta opiskelussa.

– Mennyt lukuvuosi sujui opinnoissa hyvin. Oli ihana päästä normaalin opiskelun pariin kampuksilla, kun aloitin opintoni etäaikana syksyllä 2020. Urheilun osalta alkukevät meni jopa yllättävän hyvin ja tuli kehityshyppyjä. Pitkä työ palkittiin sitten SM-kisoissa, Pietarinen kertoo.

Pietarinen aloitti painonnoston lukioaikana vuonna 2016 ja harjoittelee isänsä valmennuksessa. Urheilu, ohjauksen opinnot ja työelämä tukevat toisiaan hyvin Pietarisen kokemuksen mukaan.

– Ohjauksessa on paljon valmentavaa otetta. Ammennan myös paljon urheilusta opintoihini ja työhöni. Urheilu opettaa muun muassa stressinhallintaa, aikatauluttamista ja tunteiden käsittelyä. Pidän opiskelun, työn, urheilun ja sosiaalisen elämän tasapainossa, jotta ei kuormitu liikaa, Pietarinen sanoo.

Stipendin myöntänyt Joensuun urheiluakatemia on tarkoitettu tukiverkostoksi kilpaurheileville nuorille ja nuorille aikuisille, joiden tavoitteena on kansallinen ja kansainvälinen huippu. Urheiluakatemia auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun joustavasti yhteistyössä joensuulaisten oppilaitosten kanssa ja paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Itä-Suomen yliopistossa opiskelee toista sataa urheilijaa, jotka kilpailevat kansallisella tai kansainvälisellä tasolla, ja ovat mukana Joensuun urheiluakatemian ja Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnassa.

Lisätietoja

Sanni Pietarinen, ohjauksen opiskelija ja painonnostaja, sannipie@student.uef.fi

Tarmo Koivuranta, akatemiatoiminnan kehittäjä, Joensuun urheiluakatemia, tarmo.koivuranta@joensuu.fi, p. 050 590 1353