Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Snellmanian aula Kuopion kampuksella.

Täydennyshaku Itä-Suomen yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin

Itä-Suomen yliopisto avaa täydennyshaun kansainvälisiin maisteriohjelmiinsa, sillä vallitseva maailmanpoliittinen tilanne on lisännyt kiinnostusta Suomessa ja Itä-Suomen yliopistossa opiskeluun. Yliopiston täydennyshaku on avoinna 30.5.–13.6.2022. 

– Yleensä kansainvälisiin ohjelmiimme on vain yksi haku vuodessa ja seuraavan haun aukeamiseen tammikuussa 2023 on vielä pitkä aika. Me tietysti toivomme, että opiskelijat, joiden opinnot ovat keskeytyneet, käyttävät tämän tilanteen hyödykseen, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä sanoo. 

Täydennyshaussa opiskelijat valitaan normaalien opiskelijavalintaperusteiden mukaisesti. Hakijat täyttävät hakemuksensa Opintopolku-palvelussa ja valinnan tulokset julkistetaan 11.7.2022 mennessä. Opinnot Itä-Suomen yliopistossa alkavat syyskuun alussa. 

Täydennyshaussa voi hakea seuraaviin ohjelmiin:  

  • Early Language Education for Intercultural Communication  
  • Linguistic Data Sciences  
  • Pedagogy and Teaching for Sustainability  
  • Medical Physics

Itä-Suomen yliopisto myöntää apurahoja tilapäisen suojelun perusteella

Lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat voivat hakea koko lukuvuosimaksun kattavaa apurahaa humanitäärisin perustein, mikäli heidät valitaan Itä-Suomen yliopiston maisteriohjelmaan ja he ovat saapuneet Suomeen tilapäisen suojelun tarpeessa. Apuraha myönnetään täysmääräisenä alennuksena lukuvuosimaksusta tutkinnon tavoiteajassa suorittamisen ajaksi. 

– Itä-Suomen yliopisto on jo aiemmin tarjonnut erillisiä opintoja ukrainalaisissa yliopistoissa opiskeleville ukrainalaisopiskelijoille. Saimme yli 130 hakemusta maaliskuisessa haussamme ja olemme tarjonneet opiskelupaikan 42 opiskelijalle, joista liki kymmenen on jo saapunut kampuksillemme. Myös nämä opiskelijat voivat hakea maisteriohjelmiimme, mikäli he ovat hakukelpoisia ja täyttävät ohjelmien vaatimukset, Määttä sanoo. 

Humanitäärisin perustein myönnettävän täysmääräisen apurahan lisäksi Itä-Suomen yliopistolla on yleinen, 70 prosentin apuraha, jota voivat hakea kaikki EU:n ja ETA:n ulkopuoliset sekä sveitsiläiset hakijat. EU- ja ETA-maiden kansalaiset eivät ole velvollisia maksamaan lukuvuosimaksuja. 

– Täydennyshakumme on avoinna kaikkien maiden kansalaisille, jotka ovat kiinnostuneita Suomessa opiskelusta.

Lisätietoja:

admissions@uef.fi