Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Tieteen päivät 2023

Tieteen päivien ohjelma julkaistu – Itä-Suomen yliopiston yleisötapahtumat 11.1.2025

Tieteen päiviä vietetään valtakunnallisesti 8.–12.1.2025. Tiedetapahtumien teemallista sarjaa vietetään saman viikon aikana Joensuussa, Kuopiossa, Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä ja Mikkelissä. Suurta osaa ohjelmistosta voi seurata myös verkon välityksellä.

Tieteen päivien Oivallus ja erehdys -teema näkyy vahvasti juuri julkaistussa valtakunnallisessa ohjelmassa, joka käsittää yli 80 tilaisuutta ja kattaa kaikki eri tieteenalat. Tutustu koko ohjelmaan Tieteen päivien verkkosivuilla.

Tieteen päivien tilaisuudet käsittelevät monitieteisesti ihmiskunnan suuria kysymyksiä, kuten planeettamme tulevaisuutta, sotia ja turvallisuuspolitiikkaa sekä hyvinvointia yhteiskunnan eri osa-alueilla. Ohjelma tarjoaa myös ajankohtaisia näkökulmia tiedemaailmassa tapahtuviin murroksiin. Millaisten oivallusten ja erehdysten kautta olemme päätyneet tähän pisteeseen ja mitä tapahtuu seuraavaksi?

Itä-Suomen yliopisto järjestää Tieteen päivien yleisötapahtumat lauantaina 11.1.2025 molemmissa kampuskaupungeissa. Tutustu Joensuun ohjelmaan ja Kuopion ohjelmaan verkkosivuillamme.

Joensuun yleisötapahtuma järjestetään lauantaina kaupungin pääkirjastolla 11.1.2025. Eri alojen tutkijat lähestyvät Oivallus ja erehdys -teemaa tuoreen tutkimuksen ja tieteen mahdollisuuksien kautta. Kuka oli Suomen ensimmäisiin naiskirjailijoihin kuulunut Wendela? Mikä on valon ja sen ohjaamisen kyvyn merkitys ihmiskunnalle läpi historian? Miten koulujen eriarvoisuus näkyy ja tuntuu arjessa?

Kuopiossa yleisötapahtuma järjestetään Kuopion Museolla 11.1.2025. Teemaa lähestytään erityisesti terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Miten oppia syömisen ja painonhallinnan jalot taidot? Mitä on tietokoneavusteinen lääkesuunnittelu tai personoidut lääkehoidot? Pitäisikö itsehoitolääkkeitä saada ruokakaupasta, ja miten turvallinen käyttö varmistetaan? Mikä julkisissa sote-palveluissa maksaa ja saa maksaa?

Itä-Suomen yliopisto tiedottaa kampuskaupunkien Tieteen päivien ohjelmistosta tarkemmin joulukuun alussa.

Tiedotteen lähde: Tieteellisten seurain valtuuskunta